...

Rigtig mange fejlrekrutteringer skyldes, at du som virksomhedsejer ikke har gjort dig klart, hvad din virksomheds behov er for arbejdskraft – både nu og om 1, 2 eller måske 3 år.

Du rekrutterer højst sandsynligt til den situation, din virksomhed har været i de seneste par år, men det er ikke den eneste vigtige indikator på, hvad der er det reelle behov for arbejdskraft i din virksomhed.

Omvendt har du måske forsøgt at rekruttere til ”i morgen” men har ikke helt været skarp på, hvornår ”i morgen” helt præcist indtræder. Måske har du været for optimistisk med at antage, at netop den nye type kunder ville strømme til – og nu sidder din nyeste medarbejder på sin pind og bliver tiltagende frustreret over, at du ikke kan tilbyde hende de spændende arbejdsopgaver, du lovede ved ansættelsen.

Det er en svær disciplin at kunne forudsige virksomhedens behov for arbejdskraft – og det bliver aldrig en helt eksakt videnskab. Men du kan gøre dig selv en tjeneste ved at overveje følgende punkter, før du slår det næste job op:

1) Hvilke opgaver, varetager din virksomhed i dag?

2) Hvordan dækker dine eksisterende medarbejdere disse opgaver?

3) Er der opgaver, som en af dine nuværende medarbejdere kan varetage? Måske efter et kursus eller sidemandsoplæring?

4) Hvilke opgaver er der tilbage på listen efter, at du har overvejet pkt. 1-3?

5) Hvilke opgaver forventer du at få ind i løbet af det næste ½ – 1 år? Hvad med til næste år? Og året efter?

6) Kan dine nuværende medarbejdere varetage de opgaver, du har listet op under pkt. 5? Overvej at kompetenceudvikle en eller flere af dem og så ansæt en ny til de opgaver, som de ikke længere kan varetage. Det kan øge arbejdsglæden og loyaliteten hos dine nuværende medarbejdere. Du er samtidig sikret et forløb, hvor dine nuværende medarbejdere kan oplære den nye medarbejder.

7) Hvilke opgaver fra pkt. 5 og 6 har du ikke medarbejdere til at varetage?

8) Kig nu på opgaverne fra pkt. 4 og pkt. 7. Hvilke kompetencer har du brug for i en nyansat medarbejder, og hvornår forventer du, at opgaverne skal varetages?

Du kan ikke helt undgå, at de opgaver, du troede ville være i virksomheden, af en eller anden årsag alligevel smutter mellem fingrene på dig. Ovenstående 8 punkter kan forhåbentlig hjælpe dig til at blive skarpere på din virksomheds opgaveportefølje, så du kan undgå dyre fejlrekrutteringer.

Føles det lidt overvældende? Så kan vi hos Jurahuset hjælpe dig gennem processen. Kontakt os i dag for et tilbud på et rekrutteringsforløb tilpasset til netop din virksomhed.

 

AI eller mennesker?

AI (Artificiel Intelligence), eller ”kunstig intelligens” på godt dansk, vinder frem på rigtig mange områder af vores liv. AI vil uden tvivl fortsætte med at ændre vores hverdag markant indenfor de næste år.

Også indenfor rekruttering af medarbejdere er der allerede i dag en øget brug af AI til store dele af rekrutteringsprocessen. For eksempel kan AI bruges til at skrive stillingsannoncer, AI kan gennemgå ansøgninger, og AI kan såmænd også lave tests og afholde samtalen med din nye medarbejder.

Vi skal bare huske på, at AI kun er så god som de data, vi har bedt den om at vurdere efter. I en rekrutteringsproces er der selvfølgelig nogle parametre, som vi gerne vil sætte op som værende ens for alle. Vi kan f.eks. ved hjælp af AI udfærdige en test, som ansøgerne skal svare på. Ud fra svarene kan AI sortere en del ansøgere fra – kun baseret på algoritmer. Det er på mange måder dejligt tidsbesparende i en travl hverdag ikke at skulle gennemgå testresultaterne med ansøgeren, og beroligende samtidig at kunne sige, at man har behandlet alle lige.

Men en rekruttering handler også om mennesker, der skal samarbejde med mennesker. Den handler om at gøre sig nysgerrig på det andet individ. Den handler om at spørge ind til tankerne bag, at vedkommende har svaret, som han har gjort i testen.

Hos Jurahuset har alle vores rekrutteringskonsulenter kompetencer indenfor NLP (Neuro Linguistic Programming) som er en terapiform, der netop handler om at finde ind til de bagvedliggende intentioner for, at en person handler, som han gør. Det er de intentioner og overbevisninger, som personen kommer til at tage med sig i sit nye job, og som kommer til at påvirke den måde vedkommende tilgår sine arbejdsopgaver og sine kolleger. Derfor tager vi hos Jurahuset udgangspunkt i mennesket frem for data og AI.

Vil du have et rekrutteringsforløb med fokus på mennesker? Så kontakt os i dag for en uforpligtende snak på kontakt@jurahuset.com

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette site, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.